Eneria

RSC

Responsabilitate socială și de mediu în inima Eneria

Activitatea noastră este îndreptată către acțiuni și inițiative prietenoase atât cu mediul înconjurător, cât și cu cel social pentru că acționăm în beneficiul tuturor părților implicate. Oferim tuturor posibilitatea de a crește în cadrul unei companii de familie, cu o istorie de peste un secol, asigurăm siguranța tuturor parților interesate (angajati, clienți, parteneri si furnizori) și construim relații de durată cu toți colaboratorii noștri, interni sau externi.

Acțiunile noastre CSR:

Politica CSR Monnoyeur

Strategia Monnoyeur, de care aparține Eneria, include o politică de Reponsabilitate Socială Corporativă care scoate în evidență valorile grupului în ceea ce privește etica, mediul înconjurător și siguranța.

Angajamente sociale

Egalitate de gen la locul de muncă

Legea franceză din ,,Libertatea de a-mi alege viitorul profesional” din 5 Septembrie 2018, obligă companiile să măsoare cinci indicatori ai egalității între sexe și să publice rezultatele, sub forma unui index de egalitate de sex. Indexul egalității de sex al Eneria pentru 2021, publicat în 14 Februarie 2022 a avut 87 de puncte din 100.

Acest index, care ia forma unui scor din 100 este format din cinci indicatori, care sunt ponderați după cum urmează.

Indicatorul 1: Diferența de renumerare dintre bărbați și femei 37/40 puncte
Indicatorul 2: Diferența dintre creșterile salariale 20/20 puncte
Indicatorul 3: Diferența dintre promovări 15/15 puncte
Indicatorul 4: Procentul femeilor care au primit o mărire de salariu în urma întoarcerii acestora din concediul de maternitate 15/15 puncte
Indicatorul 5: Egalitatea de gen dintre top 10 cei mai bine plătiți angajați 0/15 puncte

Eneria este dedicată să continuie acțiunea sa în favoarea egalității de gen. În 2020, Monnoyeur, de care aparține Eneria, a semnat Cartea Diversității sale, care își propune să promoveze oportunități egale și diversitate în întregul grup.

Siguranța personalului: o prioritate de top

Oamenii noștri lucrează în locații cu profiluri și activități diverse: grupuri electrogene, UPS-uri, centrale, motoare industriale în locații de tipul: cariere, locomotive, sau platforme offshore. Fiecare situație vine cu riscurile proprii.

Protejarea sănătății și siguranței a tuturor angajaților și a oricăror alți operatori este un scop major și permanent pentru Eneria. În inima acestei organizații, atât managementul cât și angajații au luat un angajament în implementarea și îndeplinirea normelor și regulațiilor legislative aplicabile siguranței și sănătății la locul de muncă. Toate măsurile luate contribuie la îmbunătățirea continuă a prevenirii accidentelor și a culturii siguranței în companie.

Eneria implementează și menține o politică de prevenire a accidentelor și de managementul riscului, sistemul de management certificat-ISO 9001, care a fost elaborat în conformitate cu principiile OHSAS 18001.

O politică este implementată în companie pentru a consolida acest angajament în fiecare activitate și la toate nivelele de management.

Acțiuni luate în vederea stării de bine a angajaților

Eneria a luat numeroase acțiuni pentru a îmbunătăți starea de bine a angajaților săi la locul de muncă.

  • Acordul grupului asupra lucratului de acasă: în 2021, Monnoyeur a introdus un acord la nivelul grupului pentru lucratul de acasă în cazul joburilor care permit acest lucru. Noul acord semnat cu reprezentanții colectivelor permit fiecărui angajat o mai mare flexibilitate în organizarea muncii sale.

Angajamentele noastre în favoarea protecției mediului înconjurător

Eneria oferă din ce în ce mai multe soluții și produse clienților care le permit să reducă impactul al activităților acestora asupra mediului: centrale fotovoltaice, grupuri electrogene pe Hidrogen, solutii de eficiența energetica prin cogenerare…

Activitățile Eneria sunt certificate ISO 14001: această certificare recunoaște angajamentul nostru față de protecția mediului înconjurător și confirmă eficiența măsurilor luate de noi pentru a reduce impactul asupra mediului al activității noastre.

Diverse acțiuni au fost luate pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a îmbunătăți continuu performanța noastră, în timp ce respectăm mereu regulatiile în vigoare. Aceste acțiuni includ:

  • Urmărire legislativă: crearea unui sistem care analizează conformitatea în mod permanent:
  • Cooperare: cu organizații publice implicate în protecția mediului înconjurător
  • Sortarea deșeurilor: sortarea deșeurilor industriale produse în locațiile noastre de producție
  • Procesare: a tuturor accidentelor depistate sau anomalii pentru a preveni impactul asupra ecosistemului natural
  • Îmbunătățire continuă: ținerea în evidență și analizarea tuturor incidentelor
  • Transparență: despre impactul ecologic al activităților, serviciilor și produselor noastre