Aplicații

Soluții energetice pentru industria petrolului și gazelor

Platforme de foraj terestre și în larg. Cereri de energie electrică pentru aplicații de petrol și gaze în condiții extreme.

Odată cu creșterea cererii la nivel mondial, prețurile extrem de volatile și situațiile economice și politice în schimbare, sectorul petrolului și gazelor se confruntă cu o multitudine de provocări. Industria petrolului și gazelor trebuie să se poată baza pe o sursă de energie bine adaptată, fiabilă și disponibilă permanent pentru toate aplicațiile și platformele sale terestre și în larg.

Industria petrolului și gazelor necesită alimentarea fiabilă cu energie electrică pentru operațiuni de explorare a zăcămintelor de țiței și gaze naturale, foraj, exploatarea sondelor de petrol și gaze și operațiuni de extracție, ca să nu mai vorbim de rafinarea țițeiului și tratarea gazelor naturale. Această energie este, de asemenea, utilizată pentru a furniza energie în spațiile de locuit din amplasamente și de pe platformele de extracție a petrolului și gazelor.

Orice întrerupere a alimentării cu energie electrică poate avea consecințe grave asupra continuității operațiunilor sensibile, prezentând riscuri pentru personalul de exploatare și pot aduce daune mediului, care pot avea un impact financiar major.

Datorită expertizei noastre în inginerie energetică și soluțiilor de alimentare cu energie electrică de rezervă pentru industria petrolului și gazelor, putem oferi soluții energetice fiabile, care se potrivesc bine echipamentelor dvs. și vă garantăm operațiuni fiabile, chiar și în cele mai diverse locuri de extracție și în cele mai solicitante medii (condiții meteorologice, praf etc.).

Vă propunem o gamă extinsă de motoare Caterpillar pentru foraj, extracție și comprimarea gazelor, precum și pentru vehiculele de explorare petrolieră.

Cauți o soluție mulți-energetică eficientă, sustenabilă și decarbonizată global pentru operațiunile tale petroliere și cu gaze?
Află cum Eneria te poate ajuta să găsești soluția energetică ideală.

Grupuri electrogene diesel de rezervă pentru platforme de petrol și gaze

Oferim o gamă extinsă de grupuri electrogene diesel de rezervă cu puteri diferite care limitează timpul de staționare, minimizează riscurile, în special pentru echipamentele de foraj și extracție clasificate ca fiind periculoase și garantează disponibilitatea sistemelor de siguranță și de urgență.

Amplasamentele de petrol și gaze sunt în zone izolate și ostile, cu condiții meteorologice dificile (aer sărat în unitățile din larg, temperaturi extreme, medii prăfuite, furtuni etc.). Aveți nevoie de grupuri electrogene fiabile, care sunt bine adaptate la instalațiile de petrol și gaze pentru a satisface cererile de energie electrică ale platformelor petroliere la un cost optim.

Experții noștri vă propun cele mai bune echipamente din gama noastră de grupuri electrogene diesel și biodiesel care sunt cel mai bine adaptate sectorului de petrol și gaze. Grupurile noastre electrogene acoperite sunt proiectate pentru a rezista chiar și la cele mai dure medii de lucru și condiții meteorologice nefavorabile care le-ar putea degrada performanța.

Grupuri electrogene pe gaz

Gazul rezultat din producția de petrol sau extragerea gazului, cunoscut sub numele de gaz fatal sau neconform, poate fi recuperat, în loc să fie evacuat în atmosferă. Acest gaz poate fi folosit pentru a produce energia care alimentează generatoarele pe bază de gaz. Această soluție este deosebit de potrivită pentru nevoile sectorului petrolului și gazelor de a produce o energie de rezervă sau de a asigura alimentarea continuă cu energie electrică a spațiilor de locuit.

Putem apela la expertiza și know-how-ul nostru pentru a oferi soluții de recuperare performante.

Motoare industriale pentru industria petrolului și gazelor

Putem apela la experiența noastră din fiecare aspect al industriei de petrol și gaze pentru a propune soluții inovatoare de echipamente pentru foraj, întreținerea puțurilor, pompare sau producție, vehicule de explorare petrolieră sau pentru navele care alimentează platforme petroliere. Know-how-ul nostru se extinde la compresoarele instalate pe conductele de transport de gaze.

Motoarele din utilaje trebuie să fie compacte și prietenoase cu mediul, cu un raport greutate/putere favorabil. Expertiza noastră renumită în motoare industriale ne permite să propunem o gamă extinsă de motoare performante. Acestea sunt proiectate pentru a funcționa chiar și în cele mai dificile condiții, garantând totodată disponibilitate maximă și consum redus de combustibil.

Vă putem sprijini lucrările tehnice de integrare pentru a obține cel mai bun compromis între performanță și costul de exploatare.

Află mai multe despre soluțiile noastre bazate pe energii regenerabile

Vrei  valorifici potențialul energiilor regenerabile pentru rezerva energetică principală sau de back-up a platformei tale petroliere terestre? Avem soluțiile

Biodiesel

Oferim grupuri electrogene pe bază de biodiesel și motoare industriale care vă ajută să reduceți impactul asupra mediului.

Panouri solare fotovoltaice

Panourile noastre solare sunt o sursă de energie regenerabilă care suplimentează sursa ta principală de energie și îți permit să utilizezi eficient spațiile disponibile pentru a produce energie verde.
Poți instala panourile noastre fotovoltaice pe terenurile tale pentru a alimenta sistemul de iluminare de pe platforma ta terestră, spre exemplu.

Cauți soluții energetice pe care să le pui în aplicare în platformele tale petroliere terestre, care sunt deobicei situate în locații izolate și să  economisești energie? Am dezvoltat o soluție care combină producția și stocarea energiei solare cu instalarea unui grup electrogen.

Sun Box-ul Eneria este un sistem de producție diesel hibrid/solar/pe energie de la acumulatoare care consumă în mod prioritar energie solară și stochează surplusul de energie solară în acumulatoarele sale. Ulterior, acumulatoarele alimentează cu energia necesară, când soarele este slab. Acumulatoarele sunt alimentate și încărcate de către grupul electrogen în timpul nopții sau când cerul este înnorat.

Grup electrogen pe Hidrogen

Soluția grupului electrogen pe hidrogen: 0 emisii garantat. GEH2® evacuează doar apă. Total silențios și inodor.

Celulele alimentate de hidrogen produc energia de care aveți nevoie atât pentru o furnizare continuă de energie, cât și pentru o rezervă energetică de back-up.

Când este combinat cu alte surse ale noastre de energie regenerabilă, tehnologia aceasta oferă o multitudine de posibilități pentru a reduce impactul asupra mediului ale activităților dvs. industriale.

Cum să vă întretineți grupurile electrogene și motoarele industriale?
Servicii electrice și mentenanță pentru industria petrolieră și gaze

Mentenanța multiplelor configurații ale grupurilor electrogene, motoarelor și UPS-urilor