Aplicații

Soluții energetice pentru agricultură și creșterea animalelor

Agricultura și creșterea animalelor sunt activități mari consumatoare de energie. Fermele au nevoie de energie electrică pentru a-și alimenta sistemele, indiferent de tipul lor de activitate și de amplasare.

Agricultura și creșterea animalelor necesită o sursă constantă de energie. Deoarece fermierii trebuie să-și mulgă vacile, să-și hrănească vitele, să planteze, să recolteze și să-și depoziteze fructele și legumele, fermele au nevoie de un sistem fiabil de alimentare cu energie electrică. În agricultură, întreruperile îndelungate de curent pot duce la pierderi de produse și vă poate afecta pe plan financiar.

Fermierii și crescătorii de animale au nevoie de o sursă de alimentare continuă cu energie electrică pentru încălzirea, răcirea și aerisirea grajdurilor și a serelor, pentru depozitarea culturilor sau a fructelor și legumelor proaspete sau pentru a-și realiza activitățile de producție (de exemplu, mașinile de muls). O problemă cu sistemele de alimentare cu energie electrică poate afecta bunăstarea animalelor, starea culturilor, utilajele agricole sau sistemele de irigare.

Este esențial să se utilizeze cele mai eficiente soluții energetice pentru a garanta continuitatea activității, chiar și atunci când rețeaua electrică este indisponibilă.

Datorită expertizei noastre în inginerie energetică și sistemelor noastre de energie electrică de rezervă pentru agricultură, puteți beneficia de soluții special adaptate operațiunilor agricole pentru a asigura alimentarea continuă cu energie electrică a clădirilor și utilajelor agricole.

Utilajele agricole și forestiere merită, de asemenea, motoare fiabile, puternice și eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. În plus, disponibilitatea pieselor de schimb ușor accesibile este esențială pentru o întreținere eficientă.

Soluțiile noastre energetice pentru agricultură, domeniul zootehnic și forestier:
Ești în căutarea unei soluții eficiente, sustenabile și cu "zero emisii" pentru activitatea ta agricolă?
Descoperă cum Eneria te poate ajuta în identificarea soluției energetice ideale.

Grupuri electrogene de rezervă pentru agricultură

Puterea unui grup electrogen poate varia semnificativ, în funcție de cerințele energetice ale echipamentelor și clădirilor agricole.

Pentru a avea o soluție energetică care să răspundă tuturor cerințelor de energie electrică ale unității agricole sau de creștere a animalelor, este esențial să aveți grupuri electrogene de rezervă care să îndeplinească cerințele energetice ale echipamentelor și clădirilor agricole.

Experții noștri vă propun cele mai bune echipamente din gama noastră extinsă de grupuri electrogene diesel și biodiesel care sunt cel mai bine adaptate sectorului agricol. Ne adaptăm soluțiile la locația geografică a unității dvs., care poate fi în locuri izolate care nu sunt conectate la rețeaua electrică principală.

Motoare industriale pentru utilaje agricole și forestiere

Vă putem oferi soluții inovatoare de echipamente care vă vor ajuta să vă creșteți productivitatea și să rămâneți competitivi, indiferent de profilul fermei.

Motoarele instalate în utilajele agricole (combine, tractoare, secerătoare etc.) sau mașinile forestiere trebuie să fie compacte și prietenoase cu mediul, cu un raport greutate/putere favorabil. Expertiza noastră renumită în domeniul motoarelor industriale ne permite să vă propunem o gamă extinsă de motoare performante pentru utilajele agricole și forestiere.

Vă putem sprijini lucrările tehnice de integrare pentru a obține cel mai bun compromis între performanță și costul de exploatare.

Află mai multe despre soluțiile noastre bazate pe energie regenerabilă

Dorești să valorifici potențialul soluțiilor de energie regenerabilă  în activititatea ta agricolă sau zootehnică?
Avem soluții potrivite proiectelor tale.

Biodiesel

Oferim grupuri electrogene pe bază de biodiesel și motoare industriale care vă ajută să reduceți impactul asupra mediului.

Panouri solare fotovoltaice

Panourile noastre solare sunt o sursă de energie regenerabilă care suplimentează sursa ta principală de energie și îți permit să utilizezi eficient spațiile disponibile pentru a produce energie verde.

Puteți instala panourile noastre fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor dvs. agricole sau puteți construi o clădire fotovoltaică. Ideală este utilizarea spațiilor mari de pe acoperișuri pentru a produce cantități mari de electricitate regenerabilă. Puteți consuma această electricitate pentru a aproviziona energie verde către clădirea sau ferma dvs., sau puteți vinde toată electricitatea înapoi către compania de utilități.

Tehnologia noastră Sun-Box hibridă permite conectarea acestor panouri la grupurile noastre electrogene pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu electricitate, chiar și când soarele nu este vizibil.

Grupuri electrogene pe biogaz

Metanizarea este un proces biologic natural care folosește materie organică (balegă, deșeuri vegetale, grăsimi, etc.) pentru a produce energie sub formă de biogaz. Soluția aceasta este în special potrivită pentru domeniul agriculturii deoarece dezvoltarea energiei regenerabile și recuperarea deșeurilor organice sunt într-o continuă creștere.

Ne bazăm pe expertiza și know-how-ul nostru pentru a oferi soluții cu o performanță ridicată de a utiliza biogaz pentru a produce electricitate și căldură. Generatoarele noastre pe biogaz sunt soluțiile ideale de recuperare a biogazului, cuprinzând întreg procesul, de la tratamentul gazului și până la injectarea electricității în rețeaua principală. Datorită sistemului nostru de cogenerare, biogazul produs poate fi vândut sub formă de electricitate și căldură.

Grup electrogen pe Hidrogen

Soluția grupului electrogen pe hidrogen: 0 emisii garantat. GEH2® evacuează doar apă. Total silențios și inodor.

Celulele alimentate de hidrogen produc energia de care aveți nevoie atât pentru o furnizare continuă de energie, cât și pentru o rezervă energetică de back-up.

Când este combinat cu alte surse ale noastre de energie regenerabilă, tehnologia aceasta oferă o multitudine de posibilități pentru a reduce impactul asupra mediului ale activităților dvs. industriale.

Cum să întretineți grupurile electrogene și motoarele industriale?
Service și Mentenanță pentru aplicații agricole și forestiere

Mentenanța multiplelor configurații ale grupurilor electrogene și motoarelor

Instalări ale soluțiilor noastre energetice în agricultură, domeniul zootehnic și forestier

Agri Energie Dondaine are încredere în Eneria
Eneria a instalat un generator de backup pentru un jucător din sectorul agro-alimentar